CRAMA

STILUL NOSTRU DE VINIFICARE

Nu apartinem nici unei organizatii, nu avem inca nici un label eco sau bio, dar lucram cu un minim de produse si in orice caz folosim cat mai mult produsele naturale atat la vie cat si la crama: de loc sau foarte putine produse chimice la vie, putin sulf la crama. Vinurile CLOS DES COLOMBES sunt vinuri de nisa: cantitati mici si cat mai autentice posibil.

Toate soiurile sunt vinificate separat, fiecare avand caracterul sau, aromele sale, originalitatea sa.

stil vinificare

VINIFICATIE VINURI ALBE

vin alb

Strugurii albi, proveniti din soiurile Viognier, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Feteasca Alba si Regala sunt, la aducerea lor in crama, triati pentru ultima data, si sunt apoi transferati pe presa. Acolo, ei vor fi indelung si incet presati, pentru a se obtine un suc de cea mai buna calitate posibila.
Apoi are loc o fermentare lenta, cu batonaje regulate, pentru a accentua caracterul fiecarui soi de vinuri. Vinurile albe sunt tinute cateva luni in butoaie de stejar frantuzesc fara a fi separate de drojdii.
O umplere a golurilor butoaielor, o atenta supraveghere si dupa cel mai putin 18 luni, vinurile sunt cleite si filtrate inainte de a fi imbuteliate.

VINIFICATIE VIN ROSU

Strugurii rosii, proveniti din soiuri Syrah, Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon si Merlot sunt separati manual de codite pe mese din lemn special confectionate la CLOS DES COLOMBES. Boabele de struguri sunt strivite usor intr-un zdrobitor manual. Fermentarea are loc pe parcursul a aproximativ 10 zile. Mai multe remontaje zilnice favorizeaza fermentarea si permite intarirea taninului din struguri. Vinurile sunt gustate si analizate zilnic, aceasta analiza permitand fixarea duratei de macerare post fermentar -care poate ajunge si la zece zile-. Cresterea vinului continua, depinzand de tipul de vin, in jur de 24 luni sau mai mult pentru anumite vinuri, in butoaie de lemn de stejar.

vin rosu
viticol
  • Contact
  • Blog
  • Facebook
  • Instagram
  • Cumpara